Svenska streamingtjänsten för barn ska ta Europa med storm

October 12, 2021

Daniel Nordberg CEO and Founder of Playground TV

Göteborgsbaserade streamingtjänsten Playground TV vill underhålla och utbilda barn i världen medan de inspirerar deras nyfikenhet i mångfald med flerspråkiga tecknade serier. Nu har bolaget tagit in tio miljoner kronor för att stärka produktutvecklingen och för att lansera Playground TV i Europa i en ny kapitalrunda.

”Vi har en global ambition och har handplockat populära barnserier som är producerade i bland annat Latinamerika, Kina, Iran, Frankrike, Tyskland och Indien” säger grundaren Daniel Nordberg om plattformen som innehåller över 8000 avsnitt av animerat material på snart tio olika språk. 

Antalet flerspråkiga barn och unga ökar konstant och idag räknar EU med att över 270 miljoner människor lever i ett land med ett annat modersmål. Bara i Sverige är över två miljoner människor utrikesfödda enligt SCB. Och även om streamingtjänsterna är fler än någonsin producerar dessa i huvudsak material på engelska eller dubbat material. Detta vill den Göteborgsbaserade streamingtjänsten Playground TV ändra på.

”Att låta våra barn behärska fler än ett språk är en fantastisk möjlighet i vårt mångkulturella samhälle. Men vi vet samtidigt att det är utmaning att hitta barninnehåll på modersmålet. Till skillnad från andra streamingtjänster har Playground TV mängder av innehåll på språk som mandarin, hindi, farsi, tyska, franska och spanska” menar grundaren Daniel Nordberg.

Playground TV har några av industrins populäraste barnserier på plattformen som till exempel franska Molang, brittiska animerade Mr Bean, tyska Fix och Foxi, Elefanten Kent på hindi, kinesiska Magic Eye Is back och Thunder på farsi. Grundidén är att skapa en streamingtjänst som är designad och anpassad för barn mellan två och nio år och något liknande finns inte på marknaden idag.

”Våra barnserier är inte bara flerspråkiga utan ofta producerade i ursprungslandet där barnen kan identifiera sig lättare med karaktärerna. Ett exempel är El Reino Infantil, som har fantastiska sånger och animationer på spanska för de små och är otroligt populärt inom den latinamerikanska kulturen. Det är två helt olika saker att se El Reino Infantil på spanska jämfört med Frozen dubbat på spanska eftersom El Reino Infantil bygger på det spanska kulturella arvet medan Frozen bara är översatt eller dubbat. Hemspråket är en viktig ingrediens i hur barnen kan återkoppla till deras bakgrund och vi är stolta att kunna erbjuda över 8000 avsnitt av animerat material på snart tio olika språk.” fortsätter Daniel Nordberg.

Under hösten släpps tjänsten som premiumtjänst i hela Europa och kommer att kosta motsvarande 50 SEK/månad.  Samtidigt har Playground TV nyligen plockat in tio miljoner kronor i en kapitalrunda där investerarna är Daniel Johnsson via Quiq Holding, Fredrik Olofsson via Twig Ventures, Ulf Ivarsson samt två utomeuropeiska produktionsbolag i familjesegmentet. Investeringen skall användas för att stärka produktutvecklingen och finansiera en lansering i Europa. 

OM PLAYGROUND TV:

Playground TV grundades 2019 och är en flerspråkig streamingplattform för barn tillgänglig på iOS, Android och webb. Tjänsten finns idag i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Österrike, Belgien, Danmark, Schweiz och Italien och innehåller 18 barnkanaler, 120 animerade serier på åtta olika språk.

Playground TV vill underhålla och utbilda barn i världen och inspirerar deras nyfikenhet i mångfald. Företagets ambition är att bli en global plattform för underhållning för barn och att bli flerspråkiga barns självklara streamingval med en passion för underhållning och lärande med omsorg om våra barns barndom. Bolaget strävar efter att vara förstahandsvalet för flerspråkiga familjer som vill utforska den animerade världen. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige, och tjänsten kan nås direkt på www.playground.tv eller från Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore och Huawei AppGallery.

KONTAKT:
Alexander Sem Borrmann 
Tel: +47 911 03 531 
Email: alexander@playground.tv 

© Copyright 2022 - Playground TV - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram